søndag 4. juli 2010

Badeulykker

Etter flere badeulykker denne sommeren må både kommuner og foreldre ta ansvar og sørge for tilstrekkelig vanntilvenning og svømmeopplæring. Ja, det kan være dyrt for mange å ha barna på svømmekurs, men det er helt klart verdt pengene. Og dersom en ikke har så mye penger, kan en være med som assistent på kurset og få avslag på prisen. Mange klubber har mangel på assistenter og vil sette stor pris på engasjerte foreldre som vil være med å dra lasset. Har vært med som instruktør/assistent i flere sesonger nå, og det er bare å anbefale. Ungene setter pris på foreldre som er med dem, og foreldrene plukker samtidig opp en del tips til opplæring og oppfølging av egne barn.

Samtidig MÅ det ryddes plass på ungenes timeplaner til svømmeopplæring i skolen. Det burde likestilles med flere andre fag, og kanskje også prioriteres.

Lene på Landet

14 kommentarer:

  1. Ikke penger til svømmekurs men til stort badebasseng. Foreldrene burde skamme seg å la små barn være uten oppsikt.

    SvarSlett
  2. hva om barnet har vannskrekk??da tar det litt lenger tid å lære seg,så kurs må og burde tilbys på flere steder, og dager slik at alle kan få dette til.

    SvarSlett
  3. jeg jobber i barnehage og vihar svømming en gang i uka for 5 ringene. det burde flere bhg hatt tilgang til synes jeg..

    SvarSlett
  4. Private basseng skal sikres, faktisk. Gjelder også disse digre plaskebassengene emd noen tusen liter vann oppi. De skal ikke stå åpne og tilgjengelige døgnet rundt så småunger kan drukne. Reglene er klinkende klare der, og har man fjernet sikringen, skal det være midltertidig mens bassenget er i bruk og det altså er voksne tilstede. Ingen voksne der betyr at sikringen skal være i bruk.

    SvarSlett
  5. hvordan våger dere å slenge ut kommentarer som dette når dere ikke har peiling på hva som var tilfellet i de faktiske omgivelsene? tenk om foreldrene til disse barna som har druknet leser de fordømmende kommentarene deres….dømmende kjerringer er dere, som tror dere er så mye bedre enn alle andre! shame on you!

    SvarSlett
  6. Tankene dine er gode,Lene, men det store problemet er jo at mange foreldre selv ikke kan svømme og derfor ikke kan delta som assistenter. Dette gjelder spesielt nordmenn som opprinnelig kommer fra andre kulturer. Opplæring i skolen er vel det eneste som kan nytte. Det hjelper ikke bare å sette av tid i skolen. Kommuner og fylker også må velge å bruke penger på badebasseng i stedet for å stenge dem.

    SvarSlett
  7. jepps,,
    sånt skjer..
    så var dette hjemme hos egne foreldre eller hadde denne ungen sammen med andre evt "bryti" seg inn tilø en nabo for å tjuvlåne bassenget?

    jeg vet at det er IDIOTISKE strenge krav til slike ting, hallo, har man en fiskedam til Koi f.eks som er DYPERE enn 40 CM så er man PLIKTIG til å ha eiendommen eller dammen INNGJERDET med ett gjerde på 180 CM!!!
    IDIOTISK!!

    har man ett basseng, så er det som regel dypere enn 40 cm, men hallo, om man ikke klarer å lære unga sine til at de ikek har lov til å gå på eiendommen til naboene så kan man ikke forvente at de skal gå uskadd igjennom livet heller..
    jeg synes det er tåpelig at DU er dømt til å sikre DITT basseng med ett gjerde som er neste 2 METER høyt fordi naboen er såpass dopa og unga hass så frekke at de hopper og pisser i bassenget eller dammen din..

    OG man kan jo lure da, hva er forskjellen med en dam på 40 cm og ett hav eller et tjern eller noe?
    så om ungen din drukner i havet innenfor den norske grensen betyr det at du kan gå til sak mot staten fordi de ikke hadde "sikret" det??

    Og hvor går egentlig grensen?
    så om du kolliderer med en bil som kommer OVER i DITT kjørefelt fordi staten IKKE har veiskillere som deler kjørebanen så kan du gå til sak for MANGLENDE sikring av ditt fartsfelt?

    Vel, litt utenfor emnet som er tragisk i seg selv, men tenk på det, han 15 årige innvandreren som druket fra en kano for noen uker siden..

    Han druknet fra en kano som de hadde lånt ved ett sted..

    "les" LÅNT!!!
    LÅNT en kano?
    hmm..
    TJUVLÅNT da eller?
    kort fortalt så hadde innvandrern STJÅLET en kano sammen med kompisen sin og han druknet fordi den veltet OG fordi EIEREN ikke hadde latt redningsvestene lugge igjen i kanoen fordi de ville blitt STJELT sånn som kanoen..

    så "han som alltid smilte" han som var så snill" han som bla bla bla" druknet i en kano da han STJAL OG FORBRØT seg på en annens eiendom!!

    Who cares?
    om kanoen hadde vært min hadde jeg vært fly forbanna! og hvem faen skulle erstatttet LÅSEN de hadde ødelagt .feks?
    og jeg måtte sikkert stresse med masse tull og drit med å skaffe ny lås, politiet ville se på kanoen, masse telefoner masse drit fordi en TYV kom og tok kanoen MIN.. og han druknet..

    WHAT GOES AROUD COMES AROUND!

    SvarSlett
  8. Ærlig talt... Du som er to hakk over må enten mangle noe i topplokket eller være totalt uten empati.

    Utrolig trist med alle disse badeulykkene, spesielt når det er små barn som forulykker. Det er så lett å være etterpåklok, men vi vet jo ingenting om omstendighetene her. Det er ganske så tilfeldig hvem ulykken råker, de fleste har vel opplevd å være litt i etterkant av barna en sjelden gang?

    Min dypeste medfølelse til foreldrene, og håper virkelig det går bra denne gangen.

    Mor med 3 små barn.

    SvarSlett
  9. hei du anonym `what comes around goes around`, du sier det jo så perfekt selv. siden du er et tragisk tilfelle av en ensom, nedlatende, grinebiter som mest sannsynlig vil dø alene kan jeg si det samme om deg, what comes around goes around!

    SvarSlett
  10. Hvordan kan man skrive slike kommentarere som noen her inne? Ingen vet hva som hendte og et lite barn ligger hardt skadd på sykehuset. Ulykker skjer hver dag og de fleste kunne sikkert blitt ungått, men slik er livet. Man kan ikke skjelle ut hverken foreldrene, barnet som har "bryti" seg inn, eller badebassengeierne, vi vet ikke hva som har skjedd og derfor burde man vente til man virkelig har flere informasjoner før man uttaler seg. Vi kan bare håpe at det går bra med den lille gutten.

    SvarSlett
  11. Jeg kan ikke tro hva jeg leser her. En liten gutt har blitt skadet og uten at vi vet hva som har skjedd, blir foreldrene og andre som kanskje er helt uskyldige forhåndsdømt.

    Man kan bare håpe at ingen av disse menneskene leser hva som tildels blir skrevet her, ellers må de da fortvile over sine medmennesker.

    SvarSlett
  12. Tror noen her inne misforstår hva jeg mener. Jeg vil sette fokus på manglende vanntilvenning og svømmeopplæring flere steder i Norge. Jeg vil på ingen måte kritisere verken foreldre eller andre, det er en tragisk sak der en liten gutt er involvert. Og jeg håper for all del at det går bra med ham. Men det er viktig å ta debatten om hvordan vi kan unngå slike ulykker i fremtiden. UTEN å gå til angrep på foreldre, unger og naboer. Som forelder vet en at man ikke kan ha øye på ungen hvert minutt døgnet rundt, så ting kan skje... En skal ikke sitt i glasshus og kaste sten.....

    SvarSlett
  13. Uansett er det tragisk.

    Men alt ansvar for barns oppvekst og læring kan ikke ligge på skolen. Ungene plopper ut og så skal samfunnet ha alt ansvar for barna. Ja, slik det er blitt i dag er det bare å bestemme at alt skal læres på skolen, og skylde på skolen når noe ikke fungerer.

    Min kommune har blitt styre slik at det er ikke penger igjen og satt under sentralt styre. Skolene har ikke penger til bøker og utstyr. Det er ikke penger til spesialundervisning eller ekstrahjelp til de som trenger litt ekstra tid i forhold til å lære å lese, skrive og regne. Skolebyggningen til mine barn er uten ventilasjon og byggningen er ikke godkjent som skole.

    Så kommer en leder for svømmeforbundet og mener at det er viktigere å lære å svømme enn å kunne lese og skrive. Dette skal prioriteres i skolen. Han sa at en ikke dør av å ikke kunne lese og skrive, men at en dør av å ikke kunne svømme.

    Hvilket liv har en som ikke kan lese og skrive i vårt samfunn?

    Jeg har ei venninne fra Litauen som ikke kan svømme og IKKE vil lære å svømme. Hun lever fortsatt.

    SvarSlett
  14. hu venninna di vil nok angre på den uttalelsen den dagen hun faller i svarttjern..

    SvarSlett

Blogglisten