fredag 16. juli 2010

Mobilvett

Private bilder av stortingsrepresentanter og deres familie er visst på avveie, og det blir stor ståhei. Hvis jeg hadde levert inn telefonen, enten til reparasjon eller at den var ødelagt, ville jeg selv ha slettet både bilder og tekstmeldinger på forhånd. I noen tilfeller er det kanskje ikke mulig å slette disse selv, men da ville jeg nok ikke levert fra meg telefonen. Dette er nok ting som skjer fra tid til annen, men da med oss vanlige dødelige. Da blir det ikke blåst opp på førstesiden i VG. Men siden det gjelder våre folkevalgte, som selvsagt rangerer høyere og har en mye viktigere jobb enn oss andre blir det ramaskrik. Tenk om politiske motstandere får tak i informasjon? Da burde kanskje ikke slik informasjon ligge inne på telefonen. Går jo an å slette meldinger etterhvert...??

Lene på Landet

7 kommentarer:

  1. Kan ikke du heller overta jobben til Hanekamhaug, så får vi endelig inn en person med litt sundt vett på tinget

    SvarSlett
  2. "Man skal forvente bedre sikkerhet for landets nasjonalforsamling" sier Hanekamhaug.
    Kanskje vi også skulle forvente at stortingsrepresentanter hadde bedre vett enn å gi fra seg mobiltelefoner med sensitiv informasjon.

    Det er forresten interessant å registrere at telefonene i stor grad benyttes til private formål. I næringslivet er slik bruk skattepliktig.

    SvarSlett
  3. De skulle ha lønn nok til å kjøpe seg en mobiltelefon til privat bruk !
    Stortinget synes å bli mer og mer oppfylt av tanketomme personer der hodet er satt i "frikobling" stort sett hele tiden.

    SvarSlett
  4. Hallo folkens....

    Husk at disse telefonene ikke er levert inn til hvem-som-helst/hvermansens telefonreperatør. Når de leveres til Stortingets IT-avdeling er det DE som er den sikkerhetsansvarlige her.

    Man må kunne forvente at denne IT-avdelingen har meget gode rutiner for behandling av enheter som kan inneholde sensitive data.....

    Akkurat denne saken handler ikke om vettet til stortingsrepresentantene!!

    SvarSlett
  5. ..og en ting til forresten. Å ha mobiltelefoner i dag med sensitive data på trenger ikke være sikkerhetsrisiko. om den mistes og er satt opp rett kan ikke finnere komme inn på den uten videre....

    SvarSlett
  6. Det er jo sunn fornuft å slette ting før man leverer noe inn. Men nå er det jo ikke politiker med sunn fornuft man har valgt heller

    SvarSlett
  7. ...og sikkerhetssjefen på Stortinget er gift med en dokumentfalskner... ...hva kan vi forvente...?

    SvarSlett

Blogglisten