søndag 6. juni 2010

Tidlig sommerferie??




Sommerværet ser virkelig ut til å ha kommet, og sommerferien kommer visst tidlig for mange i år. Ser jo ikke ut til at streiken i kommunene skal bli avblåst med det første. Med to barn som "streiker" er jeg glad for at min bedre halvdel har mye fri, hvis ikke hadde det blitt en skral lønning på oss neste måned. Jeg synes det er viktige saker de streiker for, men synes vel kanskje at konsekvensene av streiken rammer feil grupper. Hardtarbeidende lavtlønte mennesker som må være hjemme med barna, uten lønn,og dermed blir satt i en vanskelig situasjon. Dem som virkelig skulle bli rammet av streiken, kommunene, sitter og gnir seg i hendene og ser på alle de millionene de sparer på lønnsutgifter....både til de som streiker og til dem som må være hjemme pga. stengte skoler og barnehager. Da mister streiken etter mitt syn både mening og nødvendighet. Kanskje må andre virkemidler vurderes, kanskje har streiken utspilt sin rolle i det samfunnet vi lever i?

Uansett streik har helgen vært helt nydelig, med flott vær og kjekk tur med gode venner. Herlig med sommer. Glem ikke å kikke innom Lene på Landet for en kikk. Mye fine sommerklær, noe for enhver smak :o)

8 kommentarer:

  1. Kommunane er jo oss. Difor er det du og oss andre brukarar som vert råka. Rett det, vel??

    SvarSlett
  2. Kjære anonym - skal du ta konskvensene av alle de barna med spesielle behov som får kaos i hverdagen? Åtte ukers ferie er lenge uten rutiner og kontinutet i hverdagen. Hva med ettervirkningene av dette? Streik har gått ut på dato for lengst og jeg føler ingen sympati. Beklager.

    SvarSlett
  3. *konsekvensene* skal det da være. Og, en forlengelse av ferien er ikke idyll, men mareritt for mange.

    SvarSlett
  4. Kommunene beatår av oss, ja. Men er det vi som bestemmer hva de ulike midlene skal brukes til? Nei. Kan vi bestemme at midlene skal tilbakeføres til dem som taper på denne streiken? Nei. Slik det er nå, tjener kommunen som arbeidsgiver på streiken...det må bare bli feil i en konflikt som har som mål å ramme nettopp arbeidsgiver...

    SvarSlett
  5. Håper kommunene sender ut laver regninger på tjenester som brukerne mister nå. På den måten, blir inntektene noe mindre for kommunene, og de tjener litt mindre på streiken...
    For meg sier dette noe om hvor viktige de kommuneansatte er, det er mange som rammes av streiken. Dessverre er dette eneste virkemiddel som er gitt oss nå..

    SvarSlett
  6. Sarpsborg Kommune skal i hvertfall sende ut reduserte regninger på barnehage og SFO. Vi skal ikke betale for det tilbudet vi ikke har i disse dager. Jeg er kommune ansatt, og blir også rammet av streik i barnehage og SFO, men jeg støtter streiken for det.

    SvarSlett
  7. Dersom streiken fører fram og de streikende får økte lønninger, hvem er det da som må betale dem? Jo, vi vanlige innbyggere, i form av økte skatter og avgifter (for å dekke "økte kommunale utgifter"). Så vi skal altså rammes med nedsatt inntekt nå, OG vi skal måtte kose oss med å betale gildet etterpå. Som det er nå, gidder ikke kommunen sende ut vesentlig informasjon av typen "streiken fortsetter på mandag. Dere må finne eget tilsyn med barna neste uke også". Skolen gjør det heller ikke, for de er tatt ut i streik. Det beste hadde kanskje vært om samtlige innbyggere med barn hadde blitt hjemme fra jobben for å passe barna. OK, vi hadde tapt en dagslønn eller to, men streiken hadde vært over allerede på fredag. Næringstoppene, stat og regjering hadde da umiddelbart krevd tvungen lønnsnemd pga. de voldsomme økonomiske konsekvensene. Og de stakkars dagslønningene vi personlig taper, må vi likevel betale i form av økte skatter og avgifter. Bare vent og se.

    SvarSlett
  8. En får nesten lyst til å skrike høyt over hvor forb... unødvendig og navlebeskuende denne streiken er. Her er det dager fra at Hellas var konkurs, Portugal, Spania, Irland og Italia er like nærme stupet, og her i "verdens beste land" så skal noen noksagter streike for å få bedre lønn... Det er rett før vi kan legge ned hele AS Norge, filleveien er rett rundt hjørnet når vi ser på hvilken infrastruktur dette landet har, gidder ikke engang nevne Albania i dette åndedraget.
    Skal man bruke streik som et våpen, sørg for at både de dere ønsker å ramme, rammes, men viktigst av alt; sørg nå for at timingen er riktig. Det kan den vel knapt kalles nå, med mindre dere ønsker å dytte dette dovendyret AS Norge har blitt, ytterligere i retning av stupet...

    SvarSlett

Blogglisten