onsdag 2. juni 2010

Myke og naturlige klær til myke og naturlige barn





Hvilke klær skal man velge til babayen??


Små barn har utrolig myk og sart hud, og det er viktig å velge klær som er myke mot huden og behagelige for barnet å ha på. I tillegg ønsker en å tilføre barnet minst mulig giftige stoffer. Ved å velge økologiske og fair trade klær til de minste, får en plagg som er utrolig myke, også etter mye vasking.

Ved å dyrke bomull med økologiske metoder reduserer man giftbruken med 100% i selve bomullsdyrkingen og 93% gjennom hele livsløpet. I tillegg til at man ikke bruker kjemisk-syntetiske sprøytemidler, bruker man heller ikke kunstgjødsel, vekstregulerende midler eller kjemikalier for avløving. Dermed er klærne fri for giftige stoffer som kan være allergi- og kreftfremkallende.

Klær av økologisk ull er også gunstig for barn med allergier. LanaCare sin ubehandlede ull er testet negativt for husttøvmidd, og er derfor ekstra gunstig for allergiske barn. Farget ull er farget med naturlige fargemetoder uten tilsatte giftstoffer.



Ved å velge økologiske klær til barnet, velger du giftfrie og miljøvennlige klær med god kvalitet og slitestyrke i tillegg til at det er utrolig mykt og godt. De fleste leverandørene til Lene på Landet er også fair trade sertifiserte, det vil si at alle i alle ledd av produksjonskjeden får en rettferdig lønn og gode arbeidsforhold. Blant annet er bøndene med økologisk sertifisering sikret en merpris på mellom 20 og 50%, hvilket betyr at de som tjener minst i verdikjeden får mer. Sertifisert økologisk produksjon innebærer mange etiske produksjonsprinsipper og mer rettferdig handel. Dermed er det også et verktøy for sosial endring, ikke bare en landbruksmetode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglisten