torsdag 2. september 2010

Kjøpt og betalt??

Det er et kjent problem i verden med korrupsjon blant ulike lands statsoverhoder og politikere. Nå viser det seg at også norske topp-politikere mottar gaver fra sine kolleger i andre land. Er ikke dette også korrupsjon? Å motta flotte klokker og tepper og sikkert andre ting fra andre lands ledere ligger i allefall helt i grenseland. I andre yrker er det ikke lov å ta i mot gaver, uansett. Burde jo vært regler som også omfatter våre kjære politikere... Kjøpt og betalt, det er det de er......

Lene på Landet

7 kommentarer:

  1. vg er hacka dummen

    SvarSlett
  2. Dette synes jeg at det er vel på kanten. skal norske politikere forandre "verdens diplomatiske relger"? da må det diskuteres på FN hvor høy pris gavene skal ha. Helt idiotisk spør du meg.

    Dessuten synes jeg at det er en veldig dårlig norske vane å sette prislapp på gavene som man får, enten det er offentlig eller privat. En gave er en gave og ikke noe som du kan kjøpe fok med. Med så mange tepper og gaver som er blitt delt i alle år burde Midtøsten probleme være løst på lenge siden, hva?

    Norske tull!

    SvarSlett
  3. Folk begår selvmord på grunn av fattigdom og gjeldsproblemer. Politikerne flasher dyre klokker og vasser i myke tepper. Sånn skal det være, Jens!

    SvarSlett
  4. Her er VG ute og halshugger uten grunn. Det må da være legitimt å ta imot gaver uten at korrupsjons-stempelet henges på! Vi er da ikke uhøflige her til lands? Hva gir norske statsoverhoder i gaver til sine gjester? De gjør vel det av ren høflighet og uten at den blir hengt opp i en forventning om en gjenytelse. Nå må vi og ikke mins avisene i Akersgata slutte å henge seg opp i bagateller og småligheter!

    SvarSlett
  5. Det følger av tjenestemannsloven § 20 at: "Ingen embets- eller tjenestemann må for seg eller andre motta gave, provisjon, tjeneste eller annen ytelse som er egnet til, eller av giveren er ment, å påvirke hans tjenstlige handlinger, eller som det ved reglement er forbudt å motta."

    Jeg regner med at våre politiske ledere er kjent med disse reglene...

    SvarSlett
  6. Politikerne i Bondevik-regjeringen sørget for å unnta seg selv fra disse reglene, og selvfølgelig har ingen i den nåværende regjeringen hatt noen interesse av å gjeninnføre strengere regler. Før nå. Når det kom i VG. Disse folkene ser jo på seg selv som høyt hevet over oss vanlige dødelige. De har innført så mange spesielle regler for seg selv at det må føles som å bo på en annen planet.

    SvarSlett
  7. Svenske. politikere har ikke lov å beholde den slags gaver,- de skal overleveres staten. Hvorfor skal norske politikere ha slike særregler når de faktisk får dette pga sin stilling som politiker? Det de får, tilhører oss alle. Jeg har jobbet i staten,- vi hadde ikke lov å ta imot noe som helst i gave.

    SvarSlett

Blogglisten